Back to top

Els sindicats minoritaris mobilitzen 500 persones l’1 de maig

La plaça Imperial Tarraco ha tornat a ser el punt de partida d’una nova mobilització en el marc de l’1 de maig.
Manifestació

Unes cinc-centes persones s’han concentrat pels carrers de Tarragona aquesta tarda en el context del dia del Treballador, en la marxa de la tarda organitzada pel conjunt de sindicats minoritaris, entre ells la CGT, la Co.bas o el COS, juntament amb altres entitats com ara l’Esquerra Independentista del Camp, la PAH o la Marea de pensionistes. També hi han estat presents col·lectius com la Plataforma Anticapitalista o l’USTEC. Una jornada en què s’ha volgut commemorar la vaga de la Canadenca, una acció que va donar peu a l’actual jornada laboral de vuit hores diàries. Prenent aquesta referència històrica i denunciant la retallada de drets laborals de la classe obrera, els sindicats minoritaris han mobilitzat mig miler de persones per la ciutat tarragonina. Les consignes en contra de la precarietat han estat ben presents al llarg de la marxa, així com també en contra del capitalisme. S’han pogut escoltar crits com “L’únic terrorista, l’estat capitalista”, “Contra el capital, ni un pas enrere” i reiterades crides a la vaga general.

Al matí ha estat el torn de la manifestació principal, organitzada per CCOO i UGT. En aquesta marxa, els sindicalistes han demanat la derogació de les dues últimes reformes laborals  i la redacció d’un nou estatut del treballador. Més enllà d’aquestes demandes, els sindicats minoritaris han posat èmfasi en la necessitat d’aconseguir la unió dels treballadors, per capgirar la forma d’organització de les persones i de retruc, el sistema capitalista.

La marxa, a diferència del matí, s’ha desenvolupat pels carrers propers a la Rambla Novs. Al seu pas, alguns dels manifestants han encartellat alguns aparadors, sense més incidència. Finalment ha posat el seu punt final a les escales de l’Agència Tributària, curiosament davant de la seu d’UGT, una de les organitzacions que membres de la COS defineixen per fer “sindicalisme groc”. 

Paraules clau:

Notícies relacionades