Back to top

Els timbals de Calanda tornen a fer vibrar Reus

La Solemne Professó de l'Amargura ha cridat l'atenció de centenars de reusencs i públic de fora vila, que no se l'han volgut perdre

La pluja de Dimarts Sant s'ha aturat just a temps per donar pas a la Solemne Professó de l'Amargura de Reus. Un acte que, com ja és habitual, ha cridat l'atenció de centenars de reusencs, i visitants de fora vila, que l'han seguit des dels diversos carrers del centre de la capital del Baix Camp. 

La Confraria de la Verge de l’Amargura ha sortit a les set de la tarda de l’església de Sant Joan i ha continuat el seu camí pels carrers Prat de la Riba i Llovera, fins a arribar a la plaça de Prim. Allà és on s'ha produït un dels moments més destacats del vespre, en creuar-se amb la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino i els Armats de la Sang, que a la mateixa hora han sortit del seu temple, continuant pel raval de Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna i plaça de Prim. Un recorregut que s'ha recuperat enguany, un cop acabades les obres de vianalització del raval de Santa Anna.

Els timbals de Calanda, una tradició de Dimarts Sants

Tal com marca la tradició, els Timbalers de Calanda, amb una representació de la Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno, han estat els convidats d'honor d'aquesta processó. Els seus tradicionals timbals i bombos han fet vibrar el centre de Reus, en la seva 26a actuació a la ciutat.

Després del tradicional encreuament a la plaça de Prim, tots plegats i davant d'un públic expectant, han continuat el recorregut pel raval de Jesús, el raval de Martí Folguera i el carrer Misericòrdia. L'entrada solemne del pas d'El Petó de Judes a la parròquia de Sant Francesc ha simbolitzat la fi de la professó d'aquest dimarts.

Paraules clau:

Notícies relacionades