Back to top

Els treballadors del Sanatori Villablanca reclamen un augment de sou

MAR ROVIRA

Els treballadors del Sanatori Villablanca reclamen un augment salarial. En concret, exigeixen a la direcció de l'empresa trenta euros lineals per treballador.  La reivindicació és equiparar el seu salari als sous dels treballadors públics. Els sindicats asseguren que és l'hora que se'ls recompensi l'acceptació de les retallades  patides des del 2011. La direcció del Villablanca es defensa refermant-se amb el conveni vigent. 

Els treballadors del Sanatori Villablanca exigeixen una actualització del salari, congelat des del 2009. Segons els sindicalistes l'any 2011 van acceptar una retallada d'un 4% del seu sou a canvi que l'empresa no acomiades part de la plantilla.

Tot i que la direcció de del centre ha retornat progressivament aquesta rebaixa salarial - en concret va tornar un 1% l'any 2014 i un altre 1% el 2015 i, enguany el 2% restant-, els sindicats ara demanen que se'ls hi recompensi els esforços realitzats durant els darrers anys.

I en aquest sentit, el president del comitè d'empresa del Sanatori Villablanca, Claudio Parodi, ha reclamat que "volem que se'ns apliqui l'1% d'increment que se'ls hi ha aplicat als funcionaris públics, volem que se'ns equipari amb els companys perquè fem la mateixa feina però ells cobrant una mica més", el que suposa un "greuge comparatiu".

Per això, exigeixen  que la direcció del centre lluiti per un increment de les tarifes amb la Generalitat. Per la seva part, la direcció del Sanatori Villablanca s'escuda amb el conveni vigent i destaquen que està un 8% per damunt del conveni sectorial a Catalunya. Està previst que les parts es reuniran a finals d'aquest mes de novembre per negociar l'augment de sou i el conveni col·lectiu, el qual caduca el 31 de desembre. 

Segons els sindicalistes l'empresa els hi ofereix un 0,3% d'increment mentre que els treballadors reclamen un 1%.