Back to top

Els Xiquets obriran plaça a la Diada del Mercadal

El ple de l'Ajuntament de Reus ha acollit aquest dijous al vespre el sorteig de l'ordre d'actuació de la Diada del Mercadal del proper cap de setmana. Els Xiquets seran els primers d'actuar, seguits dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.
Diada del Mercadal

La sort ha decidit afavorir els Xiquets de Reus, que aquest pròxim dissabte, cinc d'octubre, obriran plaça a la Diada del Mercadal. Els de la camisa avellana van poder escollir l'ordre d'actuació de la cita castellera. Seran els primers i rere seu actuaran els Verds, la Vella de Valls, els Capgrossos i la Jove de Tarragona per aquest ordre.

Els Xiquets asseguren que arriben a la Diada a portar el topall de castells que ara mateix tenen i deixen oberta la porta a, si la gent respon als assajos, a intentar el 3d9f i, en un estadi més llunyà, el 4d9f. La cocap de colla, Maria Alegret, destaca la importància de les quatre jornades d'assaig que queden abans del dissabte vinent. De la seva banda, Eduard Valls, també cocap dels Xiquets, assegura que al local treballen castells de 2, de 3, de 4 i de 5. 

Oportunitat de promoció

La Diada del Mercadal és una oportunitat única per veure a la capital del Baix Camp les millores colles del país. La Vella de Valls arriba amb molt bona forma a la cita i els Castellers de Vilafranca, amb la intenció de reivindicar-se, han anunciat una construcció històrica. Capgrossos i Jove de Tarragona també esperen poder aixecar els seus millors castells. D'aquí que la ciutat vegi la Diada com una oportunitat de promoció.