Back to top

Entitats reusenques en contra de la sentència

La resolució de la sentència del procés, i seguidament, els aldarulls provocats per la condemna, ha estat el detonant de l'anul·lació de diversos actes d'institucions i entitats reusenques. De fet, la diada dels Xiquets de Reus, prevista per aquest dissabte, és un dels actes que s'han anul·lat.
Actes anul·lats

La publicació de la sentència ha tingut diverses conseqüències, per una banda aldarulls i manifestacions arreu del país durant tota la setmana, i per l'altra l'anul·lació de diferents actes programats. Després de més de set dies de protestes constants, sembla que la mobilització encara no s'ha acabat. I és que les institucions i entitats reusenques no en són l'excepció, i han anul·lat o posposat alguns dels seus actes previstos.

De fet, la resolució de la sentència ha tingut un seguiment ampli per part de diverses entitats, de diferents àmbits, de la ciutat de Reus. Un exemple són els Xiquets de Reus que se sumen a la protesta, i anul•len la Diada de la colla prevista per aquest dissabte 26 a la plaça del Mercadal, on havien d'actuar juntament amb els castellers de Terrassa, els castellers d'Altafulla i els Xiquets de Cambrils.

Pel que fa a l'àmbit institucional tampoc s'escapa de la situació que viu el país, ja que el Centre de Lectura va abaixar les seves persianes el divendres passat, 18 d'octubre, per adherir-se a la vaga general. A l'àmbit cultural reusenc la sentència també ha tingut repercussió. La Sala Santa Llúcia va ajornar la representació de l'obra "Si el senyor em permet" prevista pel diumenge passat 20 d'octubre, mateixa operació que farà amb l'obra del grup TEBAC, que tampoc es representarà en la data prevista, sinó que també es posposarà. Per la seva part, una altra sala reusenca, el Bravium suspèn l'espectacle "VOTA" de l'actor Ferran Terraza, programada pel pròxim dissabte 26 d'octubre. Tot plegat, una sèrie d'anul·lacions i ajornaments que responen directament a la situació política actual.

Paraules clau: