Back to top

Espais ocults tornarà a descobrir els indrets més amagats de Reus

En aquesta edició, la tercera, les visites aniran acompanyades de dues novetats a càrrec d'ANS Educació i de Bicicamp
Dos dels membres d'Espais Ocults darrere un representació gegant del logo de l'associació

Reus amaga molts espais encara per descobrir. Per aquest motiu, i fusionant arquitectura, història i cultura, l'Associació Espais Ocults torna a organitzar el Reus Ocult. Dues jornades per recórrer la ciutat d'una manera diferent i pausada, fixant-se en alguns detalls que passen desapercebuts en la rutina. La d'enguany serà la tercera edició i se celebrarà els dies 16 i 17 de setembre.

A diferència de l'anterior, en què tenia un caràcter més comarcal amb indrets d'altres municipis, tindrà lloc únicament a Reus i estarà acompanyada d'una novetat didàctica a càrrec d'Ans Educació i d'una altra que va sobre pedals. "L'altra novetat és fruit d'un acord amb Bicicamp i amb ells hem treballat per fer una ruta en bicicleta a diferents espais", explica el membre de l'Associació Espais Ocults, Josep Lluís Blanch.

La progressió de la iniciativa fins ara és d'una altra òrbita. Dels 1.600 visitants registrats al 2015 van arribar als 6.805 l'any passat. Per enguany parlen de cap xifra però sí que consideren que les novetats inclouran altres públics.

El més important de tot, insisteixen, és el caràcter polifacètic de les visites i el vincle que això permet establir amb els participants. "Aquesta aportació personal és una de les coses que fa un punt diferent d'una visita turística on només s'explica l'edifici i el que es veu en aquell lloc", explica la responsable de comunicació de l'Associació Espais Ocults, Gemma Daunis. "Les vivències i les curiositats és el que agrada més a al gent", remarca.

Alguns dels espais més destacats del recorregut de l'any passat van ser la Casa Gasull, el Mas de Vilella o el Palau Boule entre d'altres. De cara a l'edició d'enguany, ja conten amb 100 voluntaris per ajudar en l'organització i el control durant les jornades, tot i que asseguren que encara en necessitarien més.

Paraules clau: