Back to top

Eurecat investiga botifarres i hamburgueses més saludables

El consorci PIG-MALION se centrarà en l'aportació d'innovacions perquè la botifarra i l'hamburguesa puguin ser integrades en el context d'una dieta cardiosaludable
noticies

L'empresa Embotits Salgot i la seu de Reus del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) investiguen la millora del perfil nutricional de la botifarra i de l’hamburguesa, dins d’un projecte de recerca que finalitzarà abans de dos anys i que s’inscriu dins de la tendència global en alimentació, que cada vegada està més orientada cap al consum d'aliments que aportin beneficis per a la salut.

Per això, s'ha creat el consorci PIG-MALION, que se centrarà en l'aportació d'innovacions perquè la botifarra i l'hamburguesa puguin ser integrades en el context d'una dieta cardiosaludable per aquelles persones que consumeixen habitualment aquest tipus de derivats carnis.

Reformulació nutricional

Amb aquest propòsit, Salgot i Eurecat plantegen "la reformulació dels productes derivats del porc, amb la substitució qualitativa i quantitativa de greix animal, a la vegada que s'incorporen ingredients bioactius que milloren el perfil nutricional i saludable", explica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Noemí Boqué.

Paraules clau:

Notícies relacionades