Back to top

Falset viu el Primer Concurs de Gossos Tofonaires

Molt bona acollida del Primer Concurs de Gossos Tofonaires a Falset. Hi han participat 10 concursants, mentre que 15 més han quedat en llista d'espera.

La Fletxa, de tres anys, juntament amb el Manuel Chabrera, de Vila-real, han estat els guanyadors del Primer Concurs de Gossos Tofonaires de Falset. Un concurs que ha nascut arran d'una exhibició que va tenir lloc just abans de la pandèmia i que ha tingut molt d'èxit, ja que s'ha obert a 10 inscripcions, i 15 participants més han quedat en llista d'espera. El funcionament del concurs, tal i com explica l'organitzador Juanma Gaña, consisteix en parcel·les on s'hi amaguen 4 tòfones i cada gos les ha de trobar en un màxim de 4 minuts. 

El concurs s'ha complementat amb unes jornades gastronòmiques i un mercadet amb productes alimentaris quilòmetre zero. 
 

Resultat del concurs 

  • 1r classificat: Manuel Chabrera, de Vila-real, amb la gossa Fletxa. Ha trobat les 4 tòfones amb un temps de 47 segons, i la primera amb 7 segons.
  • 2n classificat: Joan Altadill, de Tortosa, amb el gos Thorn. Ha trobat les 4 tòfona amb 1 minut i 10 segons, i la primera amb 23 segons.
  • 3r classificat: Íñigo Caldereira, de Capafonts, amb la gossa Taca. Ha trobat les 4 tòfones amb 1 minut i 43 segons, i la primera amb 10 segons.
palmarès amos-gossos

Tòfona silvestre vs tòfona cultivada

Si bé la tòfona silvestre al Priorat s'ha reduït en els últims anys, per l'allargament de períodes de sequera i la transformació dels boscos, ara estan menys treballats i tenen més malesa, la cultivada està creixent, i s'està potenciant com a una oportunitat per als joves de la comarca. 

Paraules clau:

Notícies relacionades