Back to top

Florentino Pérez es queda sense rèplica del 'Castor' a Cambrils

L'Ajuntament no haurà de pagar indemnització per la possible insolvència del pàrquing. L'equip de govern municipal assegura que al contracte hi ha una clàusula que així ho estipula. L'empresa que va construir el pàrquing i que el gestiona pertany a Dragados, empresa que està inclosa dins del grup ACS i que va rebre una indemnització milionària pel projecte Castor a les Terres d'Ebre
La plaça de l'Ajuntament de Cambrils

Tranquil·litat. Aquesta és la postura de l'Ajuntament de Cambrils davant dels rumors d'insolvència del pàrquing ubicat a sota la plaça de l'edifici consistorial.

L'equipament, amb una capacitat d'estacionament per a 300 vehicles va ser inaugurat per l'anterior govern de Mercè Dalmau, a l'abril del 2012. Aleshores va suposar una inversió de 4,2 milions d'euros, sufragats íntegrament per l'empresa constructora i explotadora, Iridium, que forma part del grup Dragados. Una marca registrada, al mateix temps, en el conglomerat empresarial ACS, que està presidit per Florentino Pérez, també president del Reial Madrid Club de Futbol.

Precisament, ACS ja es va embutxacar 1.350 milions d'euros de diners públics en una indemnització que li va atorgar l'Estat per renunciar a les prospeccions de gas davant la costa de les Terres d'Ebre. El que popularment s'ha conegut com a projecte 'Castor'.

En aquest sentit, i preguntat per un dels grups de l'oposició a l'Ajuntament, l'equip de govern de Cambrils ha assegurat que el contracte signat amb Iridium no obliga al consistori a pagar cap quantitat en concepte d'indemnització en cas que l'equipament no resulti rendible. "Al contracte no hem vist cap penalització en cas que el funcionament del pàrquing sigui defectuós. De totes maneres, des d'Urbanisme, els inspectors estan fent seguiment del funcionament de l'equipament", assegura el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cambrils, Jaume Gila.

L'aparcament estava pensat per a cobrir les necessitats tant de l'Ajuntament, com de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat i del Pavelló esportiu, però amb zones gratuïtes i no pavimentades als voltants el projecte no ha acabat de quallar entre el públic. Iridium té una concessió de 39 anys per explotar l'equipament.

Paraules clau: