Back to top

"Futbiot" fa l'esport més humà a Reus

BERTA TREIG

En dies on les emocions positives són les protagonistes de les nostres vides que millor que el projecte "Futbiot". Una competició que té per objectiu promoure els valors de les relacions inclusives, el companyerisme i la cooperació en el futbol. Arriba a Reus gràcies al Club de Futbol Reus Deportiu i "Biot Fundation", i va als nens com l'anell al dit en aquestes dates tant senyalades. 

Així ho ha afirmat el seu fundador, Marc Pastor, qui ens explica que la jornada "fa encarar el Nadal amb moltes ganes, i que el torneig és una molt bona manera d'aplicar els valors que comporta aquesta festa com són gratitud, el respecte i la perseverança".

El clar exemple de que la jornada ha estat tot un èxit, el Líam, un nen amb discapacitat física que ha pogut jugar gràcies a la voluntat dels seus companys d'adaptar el torneig a les seves capacitats. 

"A mi des de petit m'agrada el futbol, i em van dir de jugar i he acceptat.  M'he sentit molt bé, perquè m'estan ajudant tots plegats". Aquestes eren les seves paraules, juntament amb les de la seva amiga Laura: "Estic molt contenta de que en Líam pugui jugar i ho faci en el meu equip". 

La iniciativa no solament ha estat valorada com a positiva pels nens, sinó també per molts pares que avui, han omplert les grades. Rubén Rodríguez, un dels pares assistents, s'ha sorprès de que el seu fill que mai havia volgut jugar a futbol, s'hagués animat aquest cop. 

Ben aviat s'espera que la competició arribi a totes les províncies de Catalunya ja que la ciutat de Reus ha demostrar un cop més les seves qualitats més positives.