Back to top

Gairebé 2.000 atencions a les comissaries de proximitat

MARIA VALLVÉ

Durant els últims 3 anys l'Ajuntament de Reus ha instal·lat diverses Comissaries Externes de Proximitat a la ciutat amb l'objectiu d'apropar la Guàrdia Urbana a la ciutadania. Una iniciativa que ha tingut molta demanda entre els ciutadans i que ha permès resoldre conflictes en diferents punts del municipi.

Les Comissaries Externes de Proximitat de Reus han atès vora 2.000 persones durant els primers mesos del 2016. Aquest servei del cos policial, que es va posar en marxa l'any 2013, s'ha anat ampliat els darrers anys, degut a la creixent demanda de la ciutadania. El 2014, van atendre 785 persones; l'any 2015, la xifra es va triplicar; i enguany, fins el 31 de juliol van donar resposta a 1.904 ciutadans.

Les comissaries externes de proximitat funcionen com a punts de recollida de denúncies penals per fets de menys rellevància social, com ara furts o altres delictes, o de denúncies veïnals sobre actituds que puguin generar problemes de convivència i altres fets que s'estiguin produint al barri.

Les comissaries que han tingut una major atenció al públic són dues de les més recents, instal·lades l'estiu passat, la de l'antic hospital i la de l'estació d'autobusos.  

Enguany, fins el 31 de juliol, els ciutadans han sol·licitat el servei del cos policial de les comissaries externes de proximitat en 114 ocasions, s'han realitzat 64 actes, 34 informes 115 diligències. Des del maig, a més, l'aeroport també compta amb una comissaria externa de proximitat, que obre coincidint amb l'arribada i sortida dels vols, per garantir la seguretat i l'atenció de viatgers i treballadors.