Back to top

Guaita i Quadrada, les dues aspirants reusenques

El PSC busca aconseguir el segon diputat a la demarcació, el que permetria que Sandra Guaita fes el salt a les Corts Espanyoles. Amb Mariona Quadrada al capdavant, la CUP, que es presenta per primer cop a unes eleccions generals, busca aconseguir millors resultats que el Front Popular el passat 28 d'abril.
candidates

Dues són les reusenques que tenen opcions d'entrar al Congrés dels Diputats. D'entrada la número dos del PSC, i després la cap de llista de la CUP. 

Sandra Guaita repeteix possició respecte el 28 d'abril. Aleshores el PSC es va quedar a 12.000 vots d'aconseguir el segon diputat al Congrés per la demarcació de Tarragona. L'aclaparadora victòria d'Esquerra, que va guanyar per primer cop les eleccions amb 113.000 vots va deixar molt fragmentat la resta d'espectre. De fet, els 90.000 vots dels socialistes no van ser suficients per aconseguir aquest segon diputat i van sumar el mateix nombre d'escons que En Comú Podem, que es va quedar amb poc més de 50.000 vots.

Els republicans, de fet, van ser els únics que van treure dos diputats, i van guanyar per primer cop unes eleccions generals a Reus, a Tarragona i a Catalunya. En el cas de la circumscripció de Tarragona, Ciutadans i Junts també van aconseguir els altres diputats.  

Gràfic

El PP i VOX es van quedar sense representació, de la mateixa manera que el Front Republicà, que va sumar 8.000 vots. la CUP, que per primer cop es presenta a unes eleccions Generals, aspira a recollir el votant del Front Popular i de mossegar en part les aspiracions d'Esquerra.

Mariona Quadrada té possibilitats d'irrompre al Congrés, per bé que caldrà veure quina és la participació, que l'abril va arribar al 75%. 

Paraules clau:

Notícies relacionades