Back to top

Hard Rock, únic candidat per construir BCN World

Així ho ha confirmat la Generalitat després que el concurs públic per a presentar propostes hagi finalitzat. Des del Govern s'han mostrat satisfets amb l'opció americana, que de moment aportarà una fiança de 3 milions d'euros. Melco i la societat conformada per Peralada i Genting desapareixen definitivament del projecte.
Imatge dels terrenys on s'emplaçaria BCN World, amb Port Aventura de fons

L'odissea de BCN World tanca una etapa i en comença una de nova amb Hard Rock, única oferta per a donar-li forma física al projecte. Després del vaivé de publicacions dels darrers dies, en què alguns mitjans de comunicació van arribar a assegurar que la companyia nord-americana es retirava del concurs públic, la Generalitat ha confirmat que la reconeguda empresa de casinos i restauració ha estat l'única en presentar-se a la licitació, que finalitzava aquest 30 de juny amb l'obertura del primer dels dos sobres que inclouen tota la informació del procés. "És una de les companyies que té aquest prestigi reconegut, sobretot en l'àmbit de l'oci, i que encaixa en l'activitat que ja tenim a la demarcació", ha reiterat el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

A més, el Govern ha assegurat que Hard Rock aportarà una fiança de 3 milions d'euros, a part dels 2,5 milions que ja va dipositar a favor de l'INCASÒL, en concepte de dipòsit pels terrenys. Pel que fa a la seva sòcia en tot aquest procés, la xinesa Melco, en el punt de mira des del primer dia per estar acusada de blanqueig de capitals i de relació amb la màfia del sud-est asiàtic, desapareix definitivament del projecte. De la mateixa manera, també han desestimat presentar-se Grup Peralada i la malàisia Genting, que anaven de la mà en un únic projecte. "Ens vanagloriem que Hard Rock hagi fet una nota i un informe. Que la demarcació sigui escollida i que el país, també, sigui un nou atractiu d'inversió estrangera, i si algú altre no ho ha cregut oportú esperarem, en tot cas, les seves notes de premsa i els seus comunicats", ha remarcat Peris en relació a la renúncia definitiva de la resta de companyies que havien sonat en l'òrbita del projecte durant els darrers tres anys.

El primer sobre, però, no ha estat més que un formalisme. Caldrà, per tant, esperar fins al pròxim 10 de juliol, en que es produirà l'obertura del segon sobre, per a conèixer els aspectes tècnics i socioeconòmics del punt de vista amb què Hard Rock enfoca el projecte. Com ara, la proposta arquitectònica i l'estudi economicofinancer.

En paral·lel a l'anunci de la Generalitat, la Plataforma Aturem BCN World ha publicat un comunicant rebutjant el resultat del concurs i en el qual assegura que mantindran la demanda legal que ja van imposar contra el Pla Director Urbanístic que regula el projecte. A més, des de la plataforma es mostren desconfiats en la qüestió dels costos d'adequació de l'entorn dels terrenys del projecte i afirmen que "tractant-se d'un únic operador, les incerteses respecte qui acabarà pagant els costos externs són més evidents".

45 dies és el termini que s'ha fixat la mesa de contractació per emetre una resolució definitiva sobre si finalment s'accepta la proposta presentada per Hard Rock o es descarta.

Paraules clau: