Back to top

Història, literatura i folklore s'uneixen en la commemoració del Setge de Cambrils

Des de fa 40 anys, Cambrils commemora un dels episodis més cruents que ha viscut la població: el setge que va patir l'any 1640, durant la Guerra dels Segadors

En record als que un dia van donar la seva vida per defensar Cambrils de les tropes de Felip IV, cada mes de desembre, el cap de setmana posterior a la Festa de la Immaculada, els cambrilencs commemoren el Setge de Cambrils. Aquest fet històric ha estat el més gloriós, però també el més tràgic, que ha viscut mai la població del Baix Camp. Un cop acabats els parlaments i la part més literària de l'acte, els cambrilencs, encapçalats per diables, gegants i bastoners, s'han traslladat a la plaça del Setge, on ha tingut lloc la part més festiva. La commemoració ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i l'ofrena floral.

La convidada, Montserrat Flores, és regidora i arxivera

La part més institucional de l'acte ha comptat, com a convidada, amb l'actual regidora de l'Ajuntament de Reus i arxivera en excedència de l'arxiu municipal de Cambrils, Montserrat Flores. Flores, en el seu discurs, ha volgut destacar dues idees: "recordar que la història ens serveix per entendre el moment actual i decidir cap a on volem anar, i constatar que si estem aquí, 400 anys després, és perquè hi ha hagut moltes persones que han transmès aquesta memòria". 

Paraules clau:

Notícies relacionades