Back to top

Un homenatge a les dones de la política local a través de Nativitat Yarza

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull una exposició dedicada a la figura de Nativitat Yarza, la primera alcaldessa elegida democràticament a Catalunya, l'any 1934.

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull una exposició dedicada a la figura de Nativitat Yarza, la primera alcaldessa elegida democràticament a Catalunya, l'any 1934. Fins al proper 17 de desembre es pot visitar aquesta exposició que vol servir per commemorar els 150 anys del naixement de Yarza i homenatjar a les dones que han estat o que són alcaldesses, regidores o presidentes de consells comarcals a la demarcació de Tarragona.

La mostra forma part de la programació de l'any Yarza i es tracta d'una exposició itinerant que proposa un recorregut per la trajectòria personal i professional com a mestre, miliciana i política d'aquesta alcaldessa. La mostra s'ha impulsat des de l'Institut Català de les Dones i ha estat inaugurada aquest dimarts al vespre en un acte on hi han assistit nombres alcaldesses i exalcaldesses del territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades