Back to top

Un incendi al polígon de Constantí activa el PLASEQTA i afecta Reus

L’incident va començar poc després de les dues de la tarda però les alarmes van començar a sonar força estona més tard, concretament a tres quarts de quatre de la tarda.

Un incendi a l’empresa AFEPASA del polígon de Constantí va activar en fase d’emergència el PLASEQTA aquest dilluns a la tarda. Un foc que va obligat a confinar tot el polígon i a tallar els accessos per carretera durant hores. Setze dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar a la zona per apagar un incendi que ha afectat tres naus d’aquesta empresa dedicada al sofre i els fertilitzants. 
 
A més, al voltant de les 7 del vespre, un canvi en la direcció del vent va provocar que el diòxid de sofre que produïa l'incendi comencés a afectar part del municipi de Reus, motiu pel qual van activar el Pla d'Actuació Municipal de Risc Químic i van demanar el confinament de la població. En concret, es tractava de la zona delimitada per la TV-7211, la C-14 i l'aeroport. De fet, es van haver de desviar vols per precaució. 

bombers constantí

 
Malgrat tractar-se de productes químics potencialment perillosos, els responsables polítics asseguren que les medicions fetes no es van apropar, ni de bon tros, als límits establerts com a perillosos per a la població.  

Dos policies locals afectats 

L’incident va afectar a dos policies locals que van arribar poc després de l’inici de l’incendi a la mateixa empresa, un dels quals va ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, tot i que cap d’ells va resultar ferit de gravetat. L’empresa afirma que s’ha tractat d’una deflagració provocada per un curtcircuit elèctric. Hores després, al centre d’emergències 112, les autoritats han reconegut que caldrà revisar, un cop més, el funcionament del protocol ja que treballadors d’empreses pròximes i situades al mateix polígon han assegurat no haver escoltat les sirenes.  
   
Les carreteres d’accés al polígon van estar tallades durant bona part de la tarda des de la seva connexió amb la C-14 a Reus i des del mateix municipi de Constantí i el polígon Riu Clar. Encara que els bombers van controlar el foc cap a les 8 del vespre de dilluns, el PLASEQTA, finalment, ha estat desactivat quan faltaven pocs minuts per arribar a les vuit del matí d'aquest dimarts, quan el foc ja estava gairebé extingit.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades