Back to top

La baixa ocupació turística preocupa els hotelers del Camp de Tarragona

Els allotjaments turístics de la Costa Daurada i del Camp de Tarragona han tingut un volum d'ocupació més baix que l'any passat durant el mes de juliol. L'AEHT apunta que no s'arribarà a les expectatives previstes per aquest any.

El sector hoteler es troba davant d'una disminució turística generalitzada. Després d'una pandèmia que va potenciar el turisme de proximitat i d'una postpandèmia que va recuperar el turista europeu, les xifres d'aquest mes de juliol se situen més baixes que l'any passat. Tot i que s'espera una recuperació durant el mes d'agost, es preveu que aquesta temporada no s'arribi als nivells del 2022.

Menys turisme i estades més curtes

Des de l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AEHT), no creuen que aquesta davallada tingui una causa única i atribueixen diversos factors per explicar aquest fenomen. Apunten a la reducció del turisme de proximitat, la pèrdua adquisitiva per part de la inflació i la menor arribada també de turistes internacionals.

A més, les estades que hi arriben són també més curtes i les reserves es fan amb una menor antelació, per la qual cosa els hotelers no poden preveure amb facilitat el volum de treball. També s'hi suma la tendència de la desestacionalització, ja que molts clients prefereixen moure el seu període vacacional fora de temporada per tal de gaudir de temperatures més suaus i trobar preus més assequibles.

Tot i la mala previsió, el sector hoteler mira amb esperança cap al mes d'agost, un mes que hauria de tenir un nivell important d'ocupació perquè aquesta temporada es pugui apropar als nivells de l'any passat.

Paraules clau:

Notícies relacionades