Back to top

La burocràcia frena l'obertura de dues residències a Reus

Tant Horts de Miró com la del grup Ballesol, ubicada a l'antic cinema Palace, segueixen pendents dels tràmits administratius. Uns permisos que habilitaran 146 noves places.
La burocràcia frena l'obertura de dues residències

Pendents de tràmits. Així és com es troben les residències del grup Ballesol i d'Horts de Miró, que encara no han pogut obrir les seves portes. Ballesol, la nova residència del carrer Batan, va començar a construir-se l'agost de 2017 al solar de l'antic Cinema Palace. Tot i que els processos avancen a un bon ritme, la burocràcia està retardant la seva obertura, que "es preveu a inicis de primavera", segons la directora de Ballesol Reus, Marta Monteagudo.

D'altra banda, l'eterna assignatura pendent és la d'Horts de Miró. La residència va inaugurar-se l'any 2012 però no va posar-se en marxa. La seva obertura va aprovar-se finalment al ple del passat mes de desembre. Tot i que el consistori marcava com a data límit el mes de febrer, les portes segueixen tancades. "Estem en aquell punt en què la Generalitat ha d'acabar de fer els tràmits per poder signar. Nosaltres estem a punt per obrir", explica la regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus,  Montserrat Vilella.

Totes dues residències sumaran 146 noves places de perfil mixt a l'oferta de Reus. Horts de Miró n'oferirà 24 de públiques i 5 de privades, mentre que Ballesol tindrà 117 places privades i una trentena compartides amb la Generalitat. Unes places necessàries davant la poca oferta residencial a Reus.

Paraules clau: