Back to top

La Bústia, un nou recurs segur per a les dones de la zona sud de Reus

Es tracta d'un nou servei d'atenció a les violències masclistes impulsat per la Xarxa de Dones Reus Sud. Les dones que necessitin ajuda poden dipositar una butlleta explicant el seu cas en aquestes bústies

La bústia és el nou projecte de la Xarxa de Dones Reus Sud, amb la col·laboració d’Heroïnes Anònimes. Es tracta precisament d'una bústia on les dones que pateixen violències masclistes poden descriure la seva situació, i demanar ajuda, d'una forma més discreta. La idea neix de la voluntat de la Comunalitat Reus Sud per satisfer les necessitats de les dones d'aquesta zona de la ciutat.

Les bústies ja fa uns 10 dies que estan col·locades en llocs recurrents en les rutines del dia a dia. És a dir, en comerços, perruqueries i lavabos de la zona sud, que comprèn des del Carrilet fins al Barri Montserrat, incloent-hi també Sant Josep Obrer. En cada cas, s'actuarà segons convingui, asseguren les qui encapçalen el projecte.

D'altra banda, l’objectiu és que la bústia permeti crear una xarxa comunitària de voluntàries que vulguin conèixer els passos a seguir quan es detecta un cas de violència masclista. Dones que vulguin acompanyar altres dones en el camí de millora de la seva vida.

Paraules clau:

Notícies relacionades