Back to top

La CUP denuncia la manca d'habitatge públic a Reus

La CUP reclama més 'voluntat política' per tal de solucionar el que consideren com a 'greu problema social' en relació amb l'accés a l'habitatge a Reus. Han criticat que l'equip de govern hagi desistit de sancionar els bancs que presenten pisos buits. De fet, defensen que segons al Generalitat, un 15% de l'habitatge ha de ser públic. Fet que a Reus es traduiria en entre 3.000 i 7.500 pisos públics, però expliquen que només n'hi ha 160.
Membres de la CUP de Reus

El grup municipal de la CUP de Reus ha denunciat el que titllen de 'greu problemàtica' relacionada amb l'accés a l'habitatge. En una compareixença, aquest matí, han assegurat que en el darrer any els Jutjats de Reus han registrat fins a 502 desnonaments. Una xifra que posen damunt de la taula a l'hora que denuncien la manca d'habitatge públic a la ciutat.

En aquest sentit, han assegurat que segons la Generalitat el 15% dels habitatges haurien de ser públics. Fet pel qual entenen que del total de 50.000 habitatges a Reus, entre 3.000 i 7.500 haurien de ser públics. El regidor de la CUP, Edgar Fernández, ha detallat que 'si ens centrem en les persones més necessitades, aquestes dades podrien baixar fins als 3.000 o 4.000. Però només en té 160'.

Entenen que la primera solució per afrontar aquesta problemàtica seria continuar sancionant aquells bancs que tenen pisos buits. Una xifra que l'any 2017 arribava fins als 677 habitatges. Així, han carregat contra el govern municipal, ja que consideren que han desistit de multar les entitats bancàries amb l'argument que el procés jurídic resultaria més car.

'Demanarem un debat sobre el Pla Local d'Habitatge i veure què s'ha desplegat, que és res i tot allò que no s'ha fet veure com ho podem fer amb la llei', ha afegit Fernández. La CUP ha anunciat que convocarà la comissió d'habitatge social de manera extraordinària. Espai en el qual aprofitaran per denunciar que hi hauria un Pla Local d'Habitatge creat l'any 2014 que no s'estaria aplicant.

Paraules clau: