Back to top

La CUP presenta acusació contra Poblet i Batesteza pel CAP Vila-seca

La CUP ha presentat als jutjats de Tarragona l’escrit d’acusació per la construcció del CAP de Vila-seca, peça separada del cas INNOVA. Els anticapitalistes acusen Josep Poblet i Jorge Batesteza de delictes com prevaricació, malversació de cabals públics i tràfic d’influències pels quals demanen una pena de 10 anys de presó per a cadascun.
Josep Poblet

La CUP ha presentat aquest divendres als jutjats de Tarragona l’escrit d’acusació per la peça separada del cas INNOVA relacionada amb la construcció del CAP de Vila-seca, que passarà a fase de judici. En l’escrit, la CUP demana 10 anys de presó per a Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, i Jorge Batesteza, arquitecte que també està investigat per la construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus. També demana la mateixa pena de presó per a l’arquitecte municipal i la regidora d’urbanisme, com a “cooperadors necessaris en l’operació”.

Després d’anys d’instrucció, i que la peça passés dels jutjats de Reus als de Tarragona per petició de la defensa, finalment la peça del cas INNOVA que investiga la construcció del Centre d’Atenció Primària de Vila-seca passarà a judici. Per aquest motiu els serveis jurídics de la CUP han registrat als jutjats de Tarragona l’escrit d’acusació, en què fan balanç tant del procés d’investigació dut a terme per la policia judicial, així com de totes les declaracions i la instrucció realitzada entre els jutjats de Reus i de Tarragona.

En aquest escrit, la formació anticapitalista considera que “han quedat demostrats tots els indicis que quedaven reflectits en l’obertura de la instrucció del procediment”.  És a dir, “que la contractació de l’arquitecte Jorge Batesteza no va seguir els procediments legals, sinó que es van produir diferents irregularitats tant en el procediment de contractació com en la seva execució, així com que Batesteza va cobrar diners per uns serveis que no va prestar, ja que es va incorporar al projecte, quan aquest ja s’havia iniciat”, segons subratllen.

La CUP acusa Poblet i Batesteza de delictes de prevaricació, delicte continuat de malversació de cabals públics, tràfic d’influències i delicte de defraudació a l’administració, blanqueig de capital i falsedat documental, pels quals sol·licita una pena de 10 anys de presó per a cadascun d’ells. Aquests mateixos delictes també els atribueix a la regidora d’urbanisme i a l’arquitecte municipal de l’Ajuntament, ja que assenyalen que tots dos van ser coneixedors del procediment i van participar-hi activament.

Fa uns mesos la CUP ja va presentar un escrit d’acusació en relació amb les peces 0 i 2 del Cas INNOVA, en el qual també es troba involucrat Batesteza, per la seva participació en la construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus, i que es troba en espera que s’iniciï el judici. Abans de participar en les obres de l’Hospital de Reus i el CAP de Vila-seca, Batesteza ocupava el càrrec de gerent d’infrastructures del Servei Català de Salut, l’òrgan públic de la Generalitat que decideix les inversions a realitzar en matèria de sanitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades