Back to top

La dansa dels pecats capitals al Saló Noble del Palau Bofarull

La Germandat ha presentat aquest dimarts la gravació del Ball de Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts. Un vídeo que es va registrar el 2017 i que per fi ha vist la llum. EL Palau Bofarull també acull la mostra fotogràfica del carnaval fins el 29 de febrer.
pecats

Aquest dimarts, preludi dels actes del Carnaval reusenc, el Palau Bofarull de la Diputació ha acollit la presentació de la gravació dels Balls de Carnaval: Ball de Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.

Una producció enregistrada l’any 2017 al Saló Noble del Palau Bofarull per Acid Fartory-Comunicació Creativa i que serveix d’arxiu documental d’aquests Balls endegats per la Germandat el 2015.

pecats

Seguidament a la presentació, s’ha inaugurat la XV Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus del 2019 que cada any recorda els millors moments de l’any anterior. L’exposició, que podrà visitar-se fins al 29 de febrer, es realitza amb fotografies que cedeixen diverses persones de la ciutat, amb aquesta volen mostrar que la festa és viva, com es veu a les fotografies amb els rostres d’alegria. Remarquen la felicitat que viu la població aquell dia i totes les persones que ho organitzen de manera altruista.

7 pecats

La Germandat dels 7 pecats capitals va fer lliurament de l’enregistrament dels balls a la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i a la regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles. La presidenta ha destacat la importància de preservat el llegat de les tradicions amb enregistraments com aquest, que passaran a formar part de l’arxiu de la ciutat. També ha felicitat la Germandat per “mantenir l’esperit del carnaval de reus més burlesc i satíric que d’altres carnavals”. La regidora de Promoció de la Ciutat, Montserrat Caellas, també ha felicitat la Germandat i els ha agraït la seva actitud activa per mantenir viu l’esperit més festiu del carnaval reusenc.

La Germandat dels Set Pecats Capitals és una agrupació carnavalesca. Un col·lectiu que des d’inicis del segle XXI va voler recuperar els elements característics del carnestoltes: la sàtira, la burla i la ironia, que tant havien caracteritzat les celebracions reusenques de la dècada dels vuitanta i part dels noranta.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades