Back to top

La Diada comptarà amb la marxa de l'Esquerra Independentista

La marxa unitària de l'onze de setembre recorrerà un cop més els carrers del centre de Reus. Sota el lema "Als Països Catalans, autodeterminació. Que no decideixin per nosaltres", l'Esquerra Independentista convida a participar-hi a tothom. Una manifestació que enguany, tindrà més pes degut a les circumstàncies polítiques actuals.
Lema de la manifestació de l'Esquerra Independentista

L'Esquerra Independentista del Camp organitza un any més la manifestació unitària de l'onze de setembre. L'acte es durà a terme a les 8 del vespre i recorrerà el tomb de ravals de Reus.

La marxa porta el lema "Als Països Catalans, autodeterminació. Que no decideixin per nosaltres" i demanen a la ciutadania la seva participació. Des del 2002 que l'Esquerra Independentista organitza aquest acte, però no ha estat fins als últims 5 anys que aquesta s'ha massificat.

Enguany, la marxa anirà encaminada cap a l'alliberament dels presos polítics i la sobirania de Catalunya en forma de República. En un acte de presentació dels actes de l'11 de setembre, la portaveu del secretariat nacional de la formació independentista, Laia Estrada, ha expressat que "s'ha de plantar cara a l'Estat espanyol, profundament 'demofòbic'.

"Més pressió al carrer que mai, hem de superar els límits de les Institucions ja que estem veient que després de la declaració d'Independència del 27 d'octubre ens hem quedat estancats en l'autonomisme", comenta el membre de l' Esquerra Independentista del Camp, Edgar Fernández.

D'entre els parlaments que es realitzaran a la manifestació, hi hauran diverses organitzacions feministes i el diputat de la CUP Vidal Aragonès. Els dies previs a la Diada, també es duran a terme diversos actes als municipis del Camp.

Paraules clau: