Back to top

La DO Montsant ja ha iniciat la que es preveu una verema d'èxit

La Denominació d'Origen Montsant ja ha iniciat la seva verema. I ho ha fet 10 dies més tard que durant la campanya del 2017, la qual es va avançar inusualment. D'aquesta manera, la verema ha tornat al seu cicle normal amb una previsió de recol·lectar uns 8 milions de quilos de raïm.
La DO Montsant ja ha iniciat la que es preveu una verema d'èxit

Després de viure una campanya totalment atípica, aquest 2018 els viticultors del territori han tornat a iniciar la verema en el seu període normal. Aquest és el cas d'alguns dels cellers inscrits a la Denominació d'Origen Montsant, els quals han iniciat la verema aquest dilluns. Una temporada on esperen recol·lectar uns 8 milions de quilos de raïm.

"Aquest any es preveu que hi hagi un augment, respecte a l'any passat, de la quantitat de quilos de verema que es faci", assegura el director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Tarragona, Àngel Xifré. "L'any passat hi va haver una disminució respecte al 2016 d'un 10%", afegeix Xifré, qui es mostra optimista amb la collita d'enguany.

Una de les raons que expliquen aquest increment de la productivitat és l'augment de pluges que hem viscut durant aquesta primavera. Un fet que si el sumem al bon control de les malalties fúngiques i al bon ritme de maduració del raïm, ens trobem que les vinyes han arribat a la collita amb una qualitat excel·lent.

"Les previsions en aquest moment són extraordinàries", confirma Josep Grau, propietari del celler Josep Grau Viticultor. No obstant això, alerta que fins a l'últim moment no ens podem fiar, ja que pot venir una pedregada i destrossar-ho tot. Malgrat tot, Grau assegura que "si es mantenen aquestes nits que ha refrescat" i els dies continuen "amb unes calors moderades", això provocarà que "el raïm vagi madurant a poc a poc" i, per tant, aquesta podria ser una temporada a recordar.

 


Una verema sobre la qual els viticultors es mostren molt optimistes pel que fa a la producció, però sobretot, pel que fa a la millor qualitat del raïm. Ara només caldrà esperar que s'acabi la temporada per saber si efectivament estem davant d'una verema d'èxit.

Paraules clau: