Back to top

La dona apoderada puja a l'escenari del Teatre Fortuny

El Cicle Grans Mestres ha tornat a omplir el Teatre Fortuny aquest dimarts al vespre. Aquest cop, amb 'D de Dona'. Un espectacle multidisciplinari a càrrec de quatre artistes que donen veu als principals personatges femenins de la dramatúrgia universal.
La dona apoderada puja a l'escenari

Les dones són el motor de la història i del canvi. Amb aquesta premissa partia 'Amb D de dona. Elles són les que mouen el món', un espectacle multidisciplinari emmarcat al Cicle Grans Mestres i que ha omplert el Teatre Fortuny aquest dimarts a la nit. L'obra compta amb la interpretació de les tres actrius Àngels Gonyalons, Txe Arana i Soraya Ávila. Tres dones que s'uneixen en una única veu apoderada, desacomplexada, descarada i valenta. "Són veus molt potents de dones que necessiten expressar sentiments i emocions molt bèsties que es troben al seu viatge vital", explica l'actriu Txe Arana. "Podrien ser una única veu i moments de la vida, estadis i circumstàncies", afegeix Àngels Gonyalons.

El relat també compta amb una part musicada per Maria Jacobs, i utilitza la veu femenina per tractar altres aspectes socials. "Són cançons en anglès amb algunes que canten a la dona", diu Maria Jacobs. "A través de la dona parlem d'altres qüestions, com la política, la religió i l'amor. Tot des d'un punt de vista femení molt potent", reconeix Soraya Ávila.

Amb més de 17 monòlegs i música en directe, l'espectacle ha volgut donar la visió més completa de la feminitat a través dels textos més rellevants i universals, tant d'homes com de dones. "L'obra té el 80% de dramaturgues encapçalades per Caryl Churchill  o Sarah Kane, però també dramaturgs que es caracteritzen per ser les veus masculines que fa trenta anys més reivindicaven l'apoderament femení", avança el director del Cicle Grans Mestres, Francesc Cerro-Ferran.

La propera programació del Cicle Grans Mestres serà el 4 de juny amb l'obra 'Enric Majó en majúscules'.

Paraules clau: