Back to top

La DOP Siurana entra en el receptari dels més petits

Una setantena d'alumnes de primària de les escoles del territori han participat en el primer concurs de receptes amb oli d'oliva DOP Siurana. La creativitat, la qualitat i sobretot la justificació han estat tres dels elements que el jurat ha tingut en compte a l'hora d'escollir els premiats, que es donaran a conèixer el proper 20 d'abril
En Salvador és un dels premiats del concurs de receptes

Amb les mans netes i el davantal posat, l'Helena Ferré i en Salvador Aparisi escolten les darreres recomanacions abans de posar-se davant dels fogons. Ells són dos dels guanyadors del primer concurs de receptes organitzat per la DOP Siurana, que busca acostar els productes de la terra als més petits. Dotze escoles del territori han participat en aquest certamen, en el qual els alumnes havien de proposar una recepta que tingués l'oli com a element principal. L'Helena, de Cabacés, ha apostat per una recepta senzilla però que mai falla, pa torrat amb oli. El motiu pel qual l'ha escollit és ben curiós: resulta que quan la seva mare estava embarassada del seu germà, menjava sovint aquest plat. En canvi, en Salvador, de Vila-seca, s'ha arriscat amb una proposta pensada per a tothom, un pastís d'espinacs. De fet, l'ha fet pensant en una persona de la seva família que és celíaca, la seva àvia.

Aquestes dues receptes són les que han passat el filtre del jurat de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que tenia una sèrie de criteris per poder decidir un veredicte. Aquests, tal com explica Montserrat Gelonch són la creativitat en la recepta, la qualitat i sobretot, la justificació per la qual els nens l'han escollit.

El concurs de receptes ha compartit protagonisme amb el de dibuix, que també ha tingut l'oli com a element principal. En aquest cas, han estat 60 els seleccionats pel certamen, que tenien carta blanca per escollir la temàtica de les obres. Tots els premiats es coneixeran el proper 20 d'abril, en un acte que se celebrarà a l'estació enològica de Reus. Com no podia ser d'una altra manera, l'oli serà el comú denominador de tots els guardons.

Paraules clau:

Notícies relacionades