Back to top

La Federació Catalana de Futbol crearà una Superlliga

El pla de competició de la temporada 2023/2024 inclou una nova categoria que se situarà entre la Tercera RFEF i la Primera Catalana.

Encara no s'ha acabat la temporada del CF Reddis a la Segona Catalana, i els roigs-i-negres ja coneixen el pla de competició de la Federació Catalana de Futbol de cara als pròxims dos anys. Els ganxets jugaran la Primera Catalana la temporada vinent, una lliga formada per tres grups de 16 equips. Els campions de cada grup pujaran a la Tercera RFEF, mentre que els últims i els dos pitjors penúltims baixaran a la Segona Catalana. 

Però això no és tot. La principal novetat és que de cara al curs 2023/2024, la Federació Catalana de Futbol crearà una Superlliga. Una categoria que se situarà entremig de la Tercera RFEF i la Primera Catalana. Una competició que jugaran dels segons als cinquens de cada grup de la temporada 22/23 i el millor sisè. Per tant, mantenir-se a la Primera Catalana seria com si es baixés de categoria per la implantació de la Superlliga. 

Sense canvis per la FFBR

No hi ha variacions en el pla de competició per la Fundació Futbol Base Reus. Les roigs-i-negres jugaran la Primera Catalana, una categoria dividida en dos grups de 18 equips agrupats per proximitat geogràfica i de caràcter interterritorial. La campiona de cada grup puja de categoria, mentre que les quatre últimes baixen a la Segona Catalana.

El CD Riudoms "baixa" de categoria

La Federació Espanyola de Futbol ha creat una nova categoria entre la Segona Divisió i la Primera Nacional, on militen les del Baix Camp. Aprofitant l'avinentesa, l'ens federatiu ha canviat els noms de les categories a Primera, Segona i Tercera Federació. Amb aquesta nova lliga, el Riudoms continuarà a la Primera Nacional, que passarà de ser la tercera categoria del futbol estatal a la quarta.

Paraules clau:

Notícies relacionades