Back to top

La Festa Major en mans dels més petits

Els alumnes de l'escola Eduard Toda s'han convertit en artistes amb la nova edició del taller 'Sigues un bon nano'. Durant tres dies, els més petits han pogut crear la seva versió del Xiquet i la Xiqueta.
La Festa Major en mans dels més petits

Emmotllar, enganxar i pintar. Aquest és el procés que han seguit els alumnes de tercer de primària de l'escola Eduard Toda per crear la seva versió del Xiquet i la Xiqueta. Un taller a càrrec de la regidoria d'Ensenyament i el Taller Avall que vol apropar la Festa Major als més petits. "Amb aquest taller entenen com s'ha de fer un element festiu, els processos que té i d'on sorgeixen aquests elements", explica Aleix Vall, del Taller Avall. "Molts alumnes havien sentit a parlar de la Festa Major però no l'havien vist mai, i això ha sigut una manera de què tots ara ja vulguin anar a Sant Pere per veure els nanos", afegeix.

Els nens i nenes han treballat durant tres dies per aconseguir els seus nanos, seguint pas a pas les indicacions dels dos artistes i descobrint noves tècniques. La Maria, la Laura i el Juan destaquen que el que més els ha agradat és el paper pedra, que no coneixien. D'altra banda, l'Adam explica que el procés ha passat per "retallar cartolines, enganxar-les als Nanos i pintar-los", i la Missal reconeix que està contenta perquè el Xiquet i la Xiqueta "es quedaran a l'escola i els podran fer ballar quan vulguin".

El taller 'Sigues un bon nano' es feia fa sis anys, i enguany s'ha recuperat per deixar un Xiquet i una Xiqueta a totes les escoles que encara no en tenien. De moment, ja ha passat per l'escola Arce, i aviat ho farà per la Font del Lleó i Rubió i Ors. L'objectiu és de continuar l'any vinent fent les altres parelles de nanos.

Paraules clau: