A la final del cim europeu

El Reus Deportiu guanya (2-1) al Viareggio i es classifica per la final de la Copa Continental d'hoquei patins. Marín i Àlex Rodríguez autors dels dos gols roig-i-negres. El conjunt de Jordi Garcia s'enfrontarà demà diumenge a les 20:30 hores contra l'Oliveirense.
crònica viareggio reus

Font: Antonio Lopes

El Reus Deportiu està a tan sols un pas d'aixecar un nou títol. Els roig-i-negres s'han classificat de nou a una final: la final de la Copa Continental, antiga Supercopa d'Europa. Els roig-i-negres s'han imposat (2-1) al Viareggio i demà diumenge a les 21:00 hores buscaràn conquerir el cim d'Europa. Els reusencs han fet un partit molt seriós contra el conjunt italià i han controlat molt bé el guió de l'encontre. El conjunt de Jordi Garcia es veurà les cares a la gran final contra l'Oliveirense, subcampió de la Lliga Europea.

Ambient de final anticipada al Palabarsacchi de Viareggio. El Reus Deportiu s'ha enfrontat contra l'equip amfitrió i ho ha fet amb la pressió sota les espatlles a causa dels càntics i l'empenta dels seguidors italians. Malgrat això, el conjunt de Jordi Garcia no s'ha arronsat i ha estat qui ha portat la iniciativa del joc. Els reusencs han disposat de diverses aproximacions de perill en els minuts inicials però no han estat encertats.

A mesura que ha avançat la primera part, el Viareggio ha equilibrat el duel i ha posat a prova a Càndid Ballart, porter roig-i-negre. El Reus Deportiu ha materialitzat el primer gol de la nit al minut 13' quan Àlex Rodríguez des de la frontal de l'àrea ha batut a Barozzi. La diana ha servit per tranquilitzar un partit que estava començant a convertir-se en un encontre d'anades i vingudes. Tot i això, el Viareggio ha continuat insistint i al final s'ha trobat amb el premi. Al minut 18' Mirko Bertolucci ha picat la bola des de l'extrem de l'àrea i ha restablert l'empat al marcador.

Amb el gol el duel s'ha tornat a equilibrar i qualsevol dels dos equips ha tingut opcions per avançar-se. Al 19' el Viareggio ha disposat d'una falta directa però Càndid Ballart, amb una doble aturada, ha evitat la diana local. Qui no ha fallat amb la seva cita amb el gol ha estat Raül Marín. El capità roig-i-negre ha gaudit d'una falta directa al 23'. El reusenc l'ha transformat i ha posat el 2-1 al marcador abans del descans.

A la represa, ha seguit l'igualtat entre Reus Deportiu i Viareggio. El conjunt italià ha insistit, i molt, però s'ha trobat amb un Ballart molt encertat refusant totes les accions locals. Al 34' Albert Casanovas ha vist una targeta blava i el Viareggio ha disposat d'una falta directa davant de la porteria roig-i-negre. Malgrat això, Càndid Ballart i el pal han evitat el gol de Reinaldo Ventura.

Deu minuts més tard Samuele Muglia ha vist una targeta blava i Raül Marín ha tingut una nova oportunitat a bola aturada. El reusenc no ha estat encertat de cara porteria i ha fallat davant Barozzi. Qui també ha fallat ha estat Reinaldo Ventura. Al 47' el Reus Deportiu ha comès la desena falta i Càndid Ballart ha aturat l'oportunitat del jugador portuguès. El porter roig-i-negre ha estat enorme i ha refusat totes les accions del conjunt italià. El Reus Deportiu ha continuat dominant el marcador a favor fins al xiulet final de l'encontre.

D'aquesta manera, el conjunt de Jordi Garcia es classifica per la final de la Copa Continental d'hoquei patins, antiga Supercopa d'Europa. Els roig-i-negres s'enfrontaran contra l'Oliveirense, subcampió de la Lliga Europea. El partit tindrà lloc demà diumenge a les 20:20 hores.

La fitxa del partit

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Albert Casanovas, Romà Bancells, Marc Torra i Raúl Marín -cinc inicial- Joan Salvat i Àlex Rodríguez

CGC Viareggio: Leonardo Barozzi, Nicola Palagi, Reinaldo Ventura, Mirko Bertolucci i Xavi Costa -cinc inicial- Hernan Montigel, Samuele Muglia i Gavioli

Gols: 1-0 Àlex Rodríguez (13'), 1-1 Mirko Bertolucci (18'), 2-1 Raül Marín (23')