Back to top

La Fira de Sant Jaume torna a Reus del 27 al 29 de juliol

Els pròxims 27, 28 i 29 de juliol, els reusencs podran gaudir d'una de les tradicions més antigues de la ciutat, on els cavalls són els principals protagonistes. Aquest any, però, hauran de compartir protagonisme amb un altre animal, el popular Bou de Reus.
La Fira de Sant Jaume torna a Reus del 27 al 29 de juliol

Així doncs, i amb l'objectiu de mantenir viva una de les fires més antigues de Catalunya, els cavalls tornen a la capital del Baix Camp. Enguany, la Fira de Sant Jaume commemora el seu 675è aniversari. Per aquest motiu, es comptarà amb la presència especial del Bou de Reus, en record a la presència d'un bou durant la primera edició de la Fira.

Una edició que arriba amb altres novetats importants, ja que els aficionats als cavalls també podran gaudir del Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola els dies 24 i 25 de juliol.

"Aquest any tenim de les millors ramaderies d'Espanya aquí a Reus. Venen de Múrcia, Còrdova... Venen ramaderies amb 10 o 9 cavalls, és a dir, venen amb els equips sencers per intentar guanyar els màxims premis possibles", assegura el vicepresident de l'Associació Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona, Joaquim Olivé.

D'altra banda, el ja famós campionat de 'Horse ball' s'amplia a dos dies, i es podrà gaudir d'aquesta bàsquet a cavall els dies 26 i 27 de juliol. En total seran "uns 80 cavalls arreu d'Espanya, amb 12 equips, els quals dijous 26 es disputaran per passar a la final", que tindrà lloc el divendres 27, tal com explica el president de l'Associació Amics dels Cavalls, Enric Espasa.

El Concurs de Salt, els Sopars tradicionals a la fresca, la Cursa de portadors de sacs d'avellanes i les passejades en poni, són algunes de les moltes altres activitats que complementaran aquesta Fira de Sant Jaume.

Paraules clau:

Notícies relacionades