Back to top

La jutgessa ordena la detenció de la regidora Mariona Quadrada

Des de la CUP asseguren que la regidora farà vida normal fins al moment de la detenció i anuncien noves concentracions de rebuig
El jutjat de Reus ordena la detenció de Mariona Quadrada

El jutjat d'instrucció número 2 de Reus ha acordat la detenció de la regidora de l'Ajuntament de Reus, Mariona Quadrada, després que no hagi comparegut en el jutjat cap de les tres vegades que havia estat citada per a declarar com a investigada en la causa per delicte d'odi que s'instrueix en aquest jutjat.

Des de la CUP asseguren que la regidora continuarà fent 'vida normal' fins al moment que es produeixi la detenció. Les mateixes fonts expliquen que no es reconeixen els delictes pels que s'acusa a Quadrada i que, per tant, la CUP s'oposa a participar d'aquest procediment judicial.

A partir d'ara, la detenció de Quadrada es pot produir en qualsevol moment. Des de la CUP ja s'avisa que, quan s'executi l'arrest, es respondrà de manera pacífica amb concentracions de protesta.

S'especula que la detenció es podria produir entre avui i demà perquè la regidora arribés als jutjats per declarar a les 9:30 hores d'aquest dijous.

Acusats d'un delicte d'odi

La causa judicial es fonamenta en la denúncia per incitació a l'odi interposada per la Policia Nacional contra els signants del manifest del 3 d'octubre en què es demanava als operatius allotjats a Reus que marxessin per recuperar la convivència. L'alcalde i els portaveus de govern ja van visitar els jutjats el passat 23 de novembre.

Recordem que Marta Llorens i Oriol Ciurana, regidors de la CUP a Reus, van ser detinguts i custodiats a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, durant unes 17 hores, fins que van ser conduïts davant de la jutgessa.

Paraules clau:

Notícies relacionades