Back to top

La marxa nòrdica pels camins del Baix Camp

Poder fer marxa nòrdica pels camins de Reus. Aquesta és la proposta amb què neix el servei d'activitats Ennatura't. Una iniciativa de dues germanes emprenedores que fusiona la presència a l'aire lliure amb l'esport i els entrenaments funcionals.
La marxa nòrdica pels camins del Baix Camp

Combinar l'esport i l'entorn natural. Aquesta és la sinèrgia per la qual aposta el grup Ennatura't, una iniciativa sorgida de dues germanes amb passió per l'esport. Cada dia, les dues esportistes converteixen espais com la Boca de la Mina o el Parc del Trenet en el seu gimnàs particular i ofereixen tot tipus de pràctiques esportives. Tot i això, s'han especialitzat en la marxa nòrdica. Una modalitat que fins ara no es practicava a Reus. "És una forma de caminar amb bastons, on a diferència del senderisme que t'acompanyes amb els bastons, a la marxa nòrdica t'hi impulses. Ve de l'esquí nòrdic però substituint la neu per un camí", explica Helena Sirisi, cofundadora d'Ennatura't. La seva germana Elisabet va començar a fer marxa nòrdica per una lesió i al no trobar un grup que ho practiqués a Reus, va crear Ennatura't amb l'Helena. "Al moviment biomecànic al caminar hi afegim els bastons i així treballem tot el tronc superior", explica Elisabet.

A banda de la marxa nòrdica, Ennatura't també ofereix entrenaments funcionals a l'aire lliure que s'adapten al perfil de cada usuari. "El perfil és de dona d'entre 25 i 60 anys, però estem oberts a totes les persones. És idoni també tant pels qui no fan mai esport com pels que sí que en fan i el volen complementar, o canviar el gimnàs per un escenari a l'aire lliure", afegeix Helena.

Ennatura't va aprofitar el 8 de març, Dia de la Dona, per donar a conèixer el seu projecte nascut de dues dones emprenedores, però no va ser fins al maig que no van fer la primera activitat. De cara al futur, esperen poder ampliar els seus serveis i estendre'ls pel Baix Camp.

Paraules clau: