Back to top

La meitat dels desplaçaments laborals són amb vehicle privat

Des de Comissions Obreres de Catalunya es denuncia una mala gestió del transport públic a la província. Des del sindicat es reclama un servei que vertebri el territori i que respongui a les demandes reals de la classe treballadora.
La meitat dels desplaçaments laborals són amb vehicle privat

Un de cada dos treballadors de la província de Tarragona utilitza el transport privat per als desplaçaments laborals, una dada força elevada si es compara amb la mitjana catalana que se situa en un 40%. Aquesta és una de les principals conclusions que s'ha extret del darrer estudi de Comissions Obreres, on s'evidencien els escassos serveis del transport públic a la demarcació i les conseqüències que això genera. "Tenim 160 polígons químics, i pràcticament a cap d'ells arriba el transport públic. Això suposa una altra sinistralitat i un problema de sostenibilitat i qualitat ambiental", explica el secretari general de la unió intercomarcal de Tarragona de CCOO, Vicente Moya.

El sindicat manifesta el seu acord amb el Corredor del Mediterrani, tot i que manté que no s'ha d'oblidar la funcionalitat i servei del transport als treballadors. I és que segons Comissions Obreres, l'arribada de l'Alta Velocitat al Camp de Tarragona no ha suposat una millora en les condicions de vida i treball dels ciutadans. "Tres de cada quatre inversions realitzades a Espanya en via ferroviària han anat a l'alta velocitat, una situació paradigmàtica ja que només el 8% dels usuaris el fa servir. Necessitem un tren per la classe treballadora", reclama el secretari de polítiques sectorials i sostenibilitat, Carlos del Barrio.

Des del sindicat també es reclama una millor política tarifària, més progressista i integradora, que contempli el context social dels usuaris i s'adeqüi a les seves necessitats, així com també es denuncia un excés d'externalització del personal de Renfe. L'objectiu de Comissions Obreres és que aquest informe sigui un punt de partida per una campanya en favor a la mobilitat sostenible i de servei públic.

Paraules clau: