Back to top

La Plataforma en Defensa del Ferrocarril: "Hem fet un mal negoci"

La posada en marxa de la variant del corredor del mediterrani comportarà una reducció de les freqüències de trens al Camp de Tarragona i una pitjor distribució dels horaris, segons la PDF.
Vies

Aquest cap de setmana serà l'últim cop que els trens passaran per la línia de la Costa Daurada. A partir del pròxim dilluns 13 de gener es posa en marxa la nova variant del corredor del mediterrani, que provocarà diversos canvis importants al teixit ferroviari del Camp de Tarragona. 

Uns canvis que, segons la Plataforma en Defensa del Ferrocarril i la Plataforma de Promoció del Transport Públic consideren nefastos pel territori. Asseguren que "es perdran freqüències, que empitjoraran els horaris i que es necessitaran més trens per portar menys passatgers". Bàsicament, denuncien que l'únic trajecte que guanya en eficiència és el que connecta Tortosa amb Barcelona, però critiquen que només n'hi ha un al dia.

trens

trens

Tarragona es quedarà sense Euromeds a l'estació urbana de la ciutat. Serà l'única capital de província de l'eix mediterrani per la qual no hi passaran els Euromed. Aquests trens de llarga distància es desviaran per l'estació del Camp de Tarragona. 

A tot plegat cal sumar-hi, segons diuen els defensors del transport públic, que "la problemàtica de la via única no s'ha acabat". La composició de les interconnexions ferroviàries fa que Vila-seca quedi desconnectada de la variant del corredor del mediterrani i això obligarà als combois a invaïr el carril de circulació contrària per incorporar-se en sentit sud. És a dir, que en determinades situacions, els trens hauran d'esperar a que hi hagi la via lliure per poder circular. 

Trens

Els responsables

Segons Daniel Pi, l'alcalde de Salou, Pere Granados, és un dels principals culpables de la situació: "La seva obsessió per aconseguir que es retirin les vies del seu municipi, per culpa d'una voluntat especulativa, ha estat escoltada". Diu que des de la Generalitat i sobretot des de Foment han fet cas del que s'ha dit des de l'alcaldia de Salou "perquè és un alcalde...". 

Paraules clau:

Notícies relacionades