Back to top

La primera dona en 314 anys d'Armats

La Solemne Processó de l'Amargura ha estat el primer cop que els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang han incorporat una dona.
La Solemne Processó de l'Amargura ha estat el primer cop que els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang han incorporat una dona.

Darrers preparatius, respecte i nervis. La Laura es prepara per a la Solemne Processó de l'Amargura. Cada any la segueix des de la zona del públic, però aquest és el primer cop que la viurà com a armat. "Cada any he vist el meu pare participar, i sempre li he dit al meu pare que jo voldria ser armat", diu la Laura Sánchez. "Com que ja tinc setze anys, vaig fer la sol·licitud i l'han acceptat. Estic orgullosa de mi mateixa", afegeix.

És la primera vegada després de 314 anys d'història que els armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang a Reus incorporen una dona. La tradició sempre havia deixat aquest lloc a homes, tot i que no hi ha cap estatut de la Congregació que impedeixi la participació femenina. "No hi ha cap paper que digui que no hi pot haver una noia, però per manca de referents no ho demana ningú. Jo crec que si ho fa un home, ho pot fer una dona. No hi ha cap diferència", explica.

Després de les indicacions del Capità Manaies, la Laura surt per primer cop als carrers de Reus. Un primer cop que espera que serveixi de referent per despertar en altres noies la motivació de ser armat.

Paraules clau: