Back to top

A la recerca de noves fórmules legals per lluitar contra el masclisme

El Col•legi d'Advocats de Reus ha organitzat enguany les VI Jornades de Violència de Gènere on experts de la professió exposaran temes d'actualitat en el marc de la perspectiva de gènere i la igualtat.
Trobar noves fórmules legals per lluitar contra el masclisme

Tractar les noves formes de violència masclista, la professionalitat de la policia en relació amb les víctimes o els delictes de gènere comesos amb les noves tecnologies. Són alguns dels aspectes ha tractar en les VI Jornades de Violència de Gènere que el Col·legi d'Advocats de Reus ha organitzat a designació del Consejo General de la Abogacía Española. L'objectiu de les jornades és formar als advocats, compartir experiències i trobar noves fórmules per lluitar contra la violència de gènere.

Encarna Orduna és degana del Col·legi d'Advocats de Reus i explica que "s'ha de tenir en compte que hi ha molts operadors jurídics que es coordinen per lluitar contra la violència de gènere, i aquestes jornades serveixen precisament per això, per intentar millorar aquest servei".

El Col·legi d'Advocats de Reus ha estat l'encarregat d'organitzar enguany aquestes jornades, i no podria ser d'altra manera. Aquesta institució reusenca és dels pocs col·legis de l'Estat espanyol que disposa d'una comissió per donar assistència legal a les víctimes d'aquesta xacra social. D'aquesta manera, un cop la víctima es posa en contacte amb els mossos d'esquadra, aquests avisen a l'advocat de la comissió que hi hagi de torn.

Cristina Santos és presidenta de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Col·legi d'Advocats de Reus i explica "tenim com a objectiu fonamental que la víctima sigui assistida des d'un primer moment i amb unes condicions òptimes".

Altres temes a tractar en aquest congrés és la violència de gènere en joves i adolescents així com els drets laborals de les dones que han patit casos de violència masclista.

Paraules clau:

Notícies relacionades