Back to top

La riera de Maspujols al seu pas per Cambrils: un partit a tres bandes

Les recents pluges no han suavitzat la problemàtica que viuen els veïns del Molí de la Torre de Cambrils. Durant un parell de setmanes, el consistori ha tallat el pas pel gual inundable que travessa la riera de Maspujols, una situació que ha provocat cert malestar i fins i tot s'ha saldat amb un parell de cotxes atrapats per la rierada. L'Ajuntament insisteix en què la responsabilitat de mantenir neta la riera és de l'Agència Catalana de l'Aigua i assegura que s'ha arribat a un acord d'estudiar retirar 8.000 metres cúbics de sorra properament.
riera

La riera de Maspujols al seu pas per Cambrils donava una petita treva als veïns del Molí de la Torre divendres passat, quan les tempestes semblaven haver-se calmat. Aquest diumenge però, la problemàtica que envolta aquest gual inundable s'ha repetit. Aquest és l'aspecte que oferia avui aquest espai:

En aquest espai i en setmanes passades s'hi han registrat episodis de cotxes atrapats a la riera de Maspujols i el consistori s'ha vist obligat a tallar el pas durant un parell de setmanes. A aquesta situació s'hi suma col·locació d'unes muntanyes de sorra a la llera de la riera després d'obrir el pas, que ha provocat el neguit de l'associació de veïns del barri. Lydia Aguirre, secretària de l'associació de veïns, alerta que aquesta sorra tornarà a embassar el pas amb noves pluges.

Per la seva part, des de la regidoria de Serveis s'apunta que s'ha arribat a un acord verbal amb l'Agència Catalana de l'Aigua per retirar 8.000 metres cúbics de sorra, per facilitar el pas de l'aigua en cas de pluges. Un acord que des de l'ACA, puntualitzen que 'estudiaran'. A la vegada, el regidor puntualitza que la responsabilitat del consistori és la de netejar els passos, mentre que l'agència ha de mantenir netes les rieres.

Més enllà de la sorra, per evitar més accidents envers aquesta riera, es recomana que en cas de pluges, els conductors evitin travessar la riera i sota cap concepte, fer-ho quan hi ha les barreres que alerten del risc d'inundació col·locades.