Back to top

La "Ruta Española del Buen Pan" premia el Forn Sistaré amb una Estrella

Fa dos anys, Panàtics i Pan de Calidad, dues entitats de reconegut prestigi dins el sector del pa, van començar la "Ruta del Buen Pan", amb l'objectiu de donar prestigi, valor i reconeixement als forners que treballen bé. Fins ara n'havien fet dues edicions a Barcelona, dues a Madrid i una a València. I Finalment han fet la Ruta Española del Buen Pan.
La "Ruta Española del Buen Pan" premia el Forn Sistaré amb una Estrella

Espanya compta amb al voltant de 15.000 forns. D'aquests, se n'han visitat i valorat al voltant de 450. Visites anònimes amb experiència de compra per part de representants de Panàtics i Pan de Calidad. I es va fer una primera selecció de 150, per passar posteriorment a una segona selecció més acurada de 80, que són els que finalment han rebut l'Estrella.

Segons Eduard Verdaguer, director de Panàtics, es tracta dels forns que han tingut millor puntuació sota els criteris de Producte (olor, sola, crosta, molla), la presentació del pa a la botiga, i l'atenció a l'hora d'atendre i vendre, així com la valoració sobre aspectes de comunicació com la presència a xarxes socials, web i en premsa. Es valoren tots aquells aspectes que són importants per donar valor al pa artesà del forn del barri i de proximitat.

Xavier i Tomàs Pàmies Sistaré per la seva part, han manifestat que "ens fa molta il·lusió poder representar Reus una vegada més i ser ambaixadors de la cultura agroalimentària del nostre territori i d'aquesta preocupació tant nostra de fer les coses ben fetes cada dia. Amb un agraïment especial a tot el nostre equip d'obrador i de botigues sense els quals tot això no seria possible".

Aquesta és, com diuen els seus impulsors, la llavor de les estrelles del pa, un acte a favor del bon pa i dels forners que ho fan possible, que ja comença a treballar a partir d'ara perquè la 2a edició sigui també un èxit.