Back to top

"La ruta de l'oli" posa en valor aquest producte alimentari

Amb la voluntat de promocionar el territori i donar a conèixer la cultura de l'oli, el Consell Comarcal del Baix Camp, juntament amb Bicicamp i la DOP Siurana, han impulsat un projecte de difusió i senyalització de la "ruta de l'oli". Es tracta d'un recorregut que uneix, a través dels camins, diferents pobles i cooperatives de la comarca.
ruta de l'oli amb bicicamp

Una trentena de ciclistes s'han aplegat a les instal·lacions de l'estació enològica de Reus per iniciar la "ruta de l'oli", un recorregut de gairebé 50 quilòmetres, que passa pels termes de Riudoms, Montbrió, Vilanova d'Escornalbou, Mont-roig, Cambrils, i Vinyols i els Arcs, per retornar a Reus. La ruta busca donar a conèixer el que hi ha darrera una ampolla d'oli, passant per camps d'oliveres i molins de la DOP Siurana. La sortida ha inclòs una parada al centre d'interpretació de l'oli de Vilanova.

L'activitat, que s'emmarca en la celebració de la Festa de l'Oli Nou, preveia poder inaugurar la senyalització de la ruta, però aquesta no ha arribat a temps pel fet de ser un projecte en què hi intervenen diversos municipis.  

Els que han seguit la ruta, a més de fer una activitat saludable i passar un matí entre amics o família, han pogut conèixer més a fons l'origen de l'oli i el patrimoni que ens envolta.

oli

Paraules clau: