Back to top

La Sang demana que es mantingui el recorregut de la professó de Divendres Sant a Reus

Reclamen a l'Ajuntament que valori si es pot seguir amb el recorregut tradicional, que transcorre per la Raval de Santa Anna, ara reformada per les obres de vianalització.

La Reial Congregació de la Puríssima Sang considera que és factible que la professó del Sant Enterrament de Divendres Sant al vespre passi per la Raval de Santa Anna, com és tradicional. Les obres de vianalització d'aquest tram del centre de la ciutat han provocat que l'Ajuntament demani el canvi de recorregut, però la Sang considera que aquesta és una processó històrica que caldria preservar en el seu format tradicional per no entorpir reconeixements patrimonials com els que ja gaudeixen les Tres Gràcies o la Funció de la Coronació del Senyor. 

Sigui com sigui, les obres afecten no només la Professó del Divendres Sant, sinó també la de l'Amargura que té lloc el Dimarts Sant. Aquesta vistosa processó, que compta amb l'acompanyament dels timbalers de Calanda, veurà com enguany no només canvia part del seu recorregut sinó que també perd part de l'essència que la fa diferent per culpa d'aquestes obres. La Sang continua emetent a una resolució final per part de l'Ajuntament- 

La pregonera d'enguany

D'altra banda, i després d'un Acord de la Junta de Govern de la Reial Congregació, ha estat designada com a pregonera de la Setmana Santa de Reus 2023 la Sra. Pepa Quinteiro i Giner, directora de la Galeria d’Art Anquin’s, la qual enguany celebra el 50è aniversari de la seva fundació. 

L’acte es realitzarà, com és habitual, el Divendres de DoIors dia 31 de març de 2023, a les vuit del vespre a l’Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull, seu a Reus de la Diputació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades