Back to top

La Selvatrail agafa el relleu de la Marxa la Selva - Prades

El Club Excursionista Arítjol de la Selva del Camp ha organitzat la primera edició de la Selvatrail. Es tracta d'una cursa de muntanya que agafa el relleu de la Marxa la Selva - Prades que es va deixar de fer fa tres anys. La primera edició ha comptat amb més de 300 participants dividits en tres modalitats diferents.
Selvatrail 2018

El terme municipal de la Selva del Camp s'ha omplert de corredors de muntanya aquest diumenge. La primera cursa de muntanya Selvatrail organitzada pel Club Excursionista Arítjol de la mateixa localitat, ha comptat amb més de 300 inscrits. Ha tingut tres modalitats: una cursa de 23 Km, una altra de 13'5 Km i una caminada.

L'entitat havia organitzat durant diversos anys la Marxa la Selva - Prades, una cursa de resistència entre aquestes dues poblacions. Després de tres anys de parada, han volgut tornar a situar-se dins el calendari de les curses de muntanya del territori. "És el relleu en aquest moment, qui diu que un altre dia no es recupera la marxa?", s'ha preguntat el director de la cursa i soci de l'Arítjol, Josep Maria Roger Sans.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya compta amb el circuit català de curses de muntanya en el qual hi ha una quarantena de proves. La Selvatrail esperarà a l'any vinent per saber si la Federació l'homologa dins aquest circuit. Per això, aquest diumenge un representant de l'entitat ha valorat la cursa. A més a més, dels corredors de la Selecció catalana que també l'han puntuat. "Hi ha diferents puntuacions i ve un jutge nostre per homologar-la. Miren la distància, el desnivell, l'atenció al corredor o l'assistència sanitària", ha explicat el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino.

Abel Carretero, Aleix Solé i Arnau Ollé han estat els primers en completar el recorregut curt. La Selvatrail ja mira cap al futur i la idea de la organització es que acabi sent una marató de muntanya.

Paraules clau: