Back to top

La situació política fa perdre la confiança dels empresaris

Els empresaris del territori valoren positivament la situació econòmica actual però veuen el futur amb preocupació. Així ho indica el darrer informe Radar Cambra que atribueix aquest descens de la confiança a la inestabilitat política del moment. L'estudi també ha volgut fer èmfasi en la responsabilitat social de les empreses, i el cert, és que encara queda molt camí a fer perquè gairebé la meitat dels empresaris creuen que no és important.
Radar Cambra

Un 52% dels empresaris que han participat en l'informe del 3r Trimestre del Radar Cambra qualifiquen l'actual situació econòmica de bona. Un percentatge que ha anat augmentat des de principis de 2017 quan era del 27%. Malgrat l'estabilitat econòmica del moment, els empresaris veuen amb preocupació les perspectives de futur. Un fet que, segons la Cambra de Comerç, no està relacionat amb qüestions econòmiques sinó polítiques. Per això demanen als governants que trobin una solució urgent al panorama actual.

"Els empresaris demanen que es trobi una solució política al que està passant, però el que veiem és que les coses en lloc de millorar, empitjoren", argumenta el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. El representant empresarial afegeix que les darreres accions judicials "no han ajudat gens". Tot i que asseguren respectar les decisions judicials, pensen que "han estat desproporcionades".


L'estudi realitzat per l'empresa Ceres també ha volgut posar l'accent en la importància que els empresaris donen a la responsabilitat social. El resultat és que un 44% dels enquestats creuen que aquest és un factor poc o gens important, mentre que el 42% pensen que és bastant important. "Els empresaris estan començant a incidir en fer noves polítiques que afavoreixin, sobretot, els treballadors" explica Sanromà malgrat reconèixer que encara queda molt camí a recórrer.

Aquesta és ja la 15a onada del Radar Cambra, un informe que es va impulsar per avaluar de forma periòdica la situació i les preocupacions de les empreses de la demarcació. Cal dir, que aquest tercer trimestre hi han participat 61 persones i que les enquestes es van fer entre el 14 de setembre i el 12 d'octubre, és a dir coincidint amb l'efervescència de l'1-O.

Paraules clau: