Back to top

La superpoblació de senglars, un mal de cap per a l'agricultura

La problemàtica de la superpoblació dels porcs senglars torna a ser evident. Enguany, a més, els nivells de sequera que han patit rius i pantans han incentivat una major presència d'aquests animals als nuclis rurals.
La superpoblació de senglars, un mal de cap per a l'agricultura

L'Anton és un dels molts agricultors del territori que s'ha vist afectat per la superpoblació de porcs senglars. Una problemàtica a la qual molt municipis rurals han de fer front cada any. No obstant això, els nivells de sequera tan elevats que s'han viscut enguany han provocat una major presència d'aquests animals. Un fet que afecta sobretot a un dels productes estrella del territori: l'avellana.

Així doncs, i davant d'aquesta problemàtica, els veïns afectats ja han començat a prendre mesures. A Alforja, per exemple, alguns agricultors s'han unit i han començat a ficar tanques a gran part de les seves terres per dificultar el seu accés. No obstant això, saben que aquesta opció només és aplicable a territoris petits i per això demanen mesures urgents.

No obstant això, des del Departament d'Agricultura asseguren que a hores d'ara no s'està portant a terme cap acció específica per poder controlar la població del Senglar, tot i que de cara al gener, ja s'ha convocat una reunió de la taula territorial de la caça per tal d'avaluar els danys que ha provocat aquesta superpoblació de porcs senglars en els últims mesos.

Paraules clau: