Back to top

La vacuna de la covid19 arriba a Reus

La residència Horts de Miró ha estat la primera en rebre les dosis. Es preveu vacunar a 24 usuaris i 39 empleats del centre.

La vacuna contra la covid19 de Pfizer i BioNTech ha arribat a Reus. Al llarg del dia d'avui es preveu vacunar a residents i treballadors de dues residències de la ciutat. La primera en rebre les dosis, aquest matí, ha estat la residència Horts de Miró. Tot plegat, després que s'organitzés un dispositiu amb un equip d'infermeres que entre avui i demà calcula administrar 380 vacunes a la regió sanitària del Camp de Tarragona.

Mitjançant diversos vehicles i amb molta cura. Així és com han fet arribat desenes de dosis de vacunes contra la covid19 a la ciutat de Reus. La residència d'Horts de Miró ha rebut amb esperança l'equip d'infermeria organitzar per administrar més d'una 60 de vacunes al llarg dia d'avui. La directora del centre, Maria José Sabaté, ha detallat que "tenim molts treballadors i pocs usuaris, perquè també tenim una planta buffer que acull usuaris d'altres residències amb covid i, per tant, no les podem vacunar".

Equips de 20 infermers per torn

Poc abans de les 9 del matí, l'equip d'infermeres de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ultimava els detalls per ampliar la vacunació que es va iniciar el passat diumenge a Tarragona, al Baix Camp. Després d'una reunió de coordinació, els equips ja estaven a punt per distribuir, en els pròxims dies, la vacuna contra la covid19 en residències, sociosanitaris i centres de persones amb discapacitat.

Una de les infermeres coordinadora de la vacunació a la regió del Camp de Tarragona, Alba Martín, ha explicat que "es tracta d'un procés més complicat que en cap altra vacuna. Una vegada s'ha descongelat la viabilitat de la vacuna són 6 dies". Des de Salut s'ha fet una crida per captar professionals d'infermeria que siguin els encarregats de la vacunació. Ha tingut un elevat èxit de participació. A partir de demà es preveu ampliar la vacunació a l'Alt Camp i al Baix Penedès.

Paraules clau:

Notícies relacionades