Back to top

L'AEQT lamenta l'actitud dels polítics durant l'inici de la pandèmia

L'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona assegura que el Govern Espanyol va posar excessives traves a la col·laboració de sectors privats que volien donar un cop de mà a l'inici de la pandèmia. Concretament, en el cas de l'AEQT, se'ls va aturar la producció de gel hidroalcohòlic.

En unes jornades sobre salut mental organitzades a Reus, el portaveu de l'AEQT, Miguel Muñoz Marco, va explicar com i de quina manera des de diversos sectors privats, evidentment la química també, van donar un cop de mà a la societat facilitant la fabricació de guants de làtex, mascaretes i pantalles protectores. Ara bé, en el cas de la química, Muñoz Marco acusa el govern espanyol de frenar la fabricació de gel hidroalcohòlic. 

Males paraules i bronques

Aplaudeix que els treballadors del sector van ser exemplars, però no així els polítics: "Vam estar parlant amb el Ministeri de Sanitat si els podíem ajudar a fer els gels, però ens van posar moltes traves. Nosaltres tenim tots els elements per fabricar-los, però necessitem el permís. Ens va costar unes tres setmanes i algunes males paraules i bronques", diu literalment Muñoz Marco. 

De fet, el portaveu de l'AEQT havia assegurat poc abans que "ens ha fet pena que els hospitals ens hagin trucat demanant coses bàsiques i hem comprovat com els polítics han retallat els pressupostos en salut. I és envejable el que van fer els sanitaris i cal que ens replantegem el què hem fet amb la salut". 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades