Back to top

L'Agrupament Escolta la Mulassa celebra 40 anys entre relats i records

L'Agrupament Escolta La Mulassa ha celebrat 40 anys envoltat dels que el van fundar i els que el segueixen impulsant en l'actualitat. L'acte, que s'ha emmarcat dins el cicle de xerrades de memòria històrica aRelats, ha repassat els orígens de l'entitat a través d'experiències i records en primera persona.
Agrupament Escolta La Mulassa

Estiu del 77 en un pis al carrer del Roser. En un any en què els Ajuntaments tot just iniciaven l'etapa democràtica, un grup de joves reusencs es va aplegar per fundar un nou agrupament escolta, amb la laïcitat com un dels valors abanderats. Aquests són els orígens del cau La Mulassa, que antics membres i fundadors han recordat en una xerrada per commemorar-ne els 40 anys. "Allà vam aprendre moltíssimes coses, com ara parlar com a grup, donar-nos veu, mirar-nos les coses des de diferents perspectives... I també vam participar activament en moltes activitats de ciutat. Per exemple, les festes de Sant Jordi i les revetlles de Sant Joan", rememora Carme Cervelló, una de les membres fundadores.

Els que van viure el naixement de l'entitat han destacat l'excursionisme com a activitat de resistència franquista en el context sociopolític de l'època. I, en l'àmbit més íntim, la importància que el cau ha tingut en el seu creixement personal. Un coneixement que han rebut amb els braços oberts els que ara escriuen el present de l'agrupament. "És molt emocionant i interessant escoltar aquestes anècdotes de quan es va fundar el cau perquè compares com funcionava abans el que estem vivint i fent funcionar ara. Ens agrada saber què hi havia abans, què ha canviat i què pot canviar més endavant", valora Mar Benach, una de les caps actuals de l'AE la Mulassa. Els valors i la metodologia, però, assegura que han estat sempre els mateixos.

Després d'un col·loqui sobre els nanos de Reus, que porten els membres de la Mulassa, i dels 40 anys de l'entitat, la seu de l'agrupament escolta acollirà una última xerrada sobre la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus.

Paraules clau: