Back to top

L'Ajuntament del Molar portarà el tancament de l'hospital als jutjats

El consistori es va veure obligat a clausurar l'equipament vinculat a la memòria històrica de la guerra civil pel mal estat de l'estructura de l'edifici. Els promotors reclamen la seva reobertura.

El centre d'interpretació de l'Hospital del Molar, al Priorat, acabarà als jutjats. L'equipament està tancat per deficiències estructurals. L'Ajuntament es va veure obligat a clausurar-ho després que diversos informes tècnics certifiquessin que no es garantia la seguretat del públic. Tot plegat ha iniciat una polèmica al poble amb els promotors del projecte, que reclamen la seva reobertura. 

Però l'alcalde del municipi, Roger Grifoll, assegura que l'edifici no pot reobrir. Hi ha manca de reforç estructural en diversos punts de l'edifici i també s'ha desplaçat perillosament l'estructura que sustenta l'ascensor. Grifoll assegura que tot plegat és incompatible amb la normativa. De fet, el centre només ha estat obert pocs mesos i des de l'inici de la pandèmia no ha reobert. 

Als jutjats

Ara l'equip de govern està recopilant la informació pertinent per posar-la en mans de professionals del dret i portar el cas als jutjats. Tot plegat amb la voluntat d'esclarir si hi ha hagut alguna negligència o alguna irregularitat. 

En paral·lel, l'Ajuntament també busca finançament per abordar les obres de millora de l'equipament, que sense tenir-ne un pressupost clar, són conscients que tindran un cost inassumible per l'erari del municipi. 

Paraules clau:

Notícies relacionades