Back to top

L'Ajuntament impulsa una campanya per reduir els coloms a Reus

L'Ajuntament de Reus destina 100.000 euros cada any a mesures de control i prevenció de la sobrepoblació de coloms a la ciutat. La nova campanya "Ajuda'ns a controlar la població de coloms", pretén conscienciar la població i implicar-la en la reducció de les 40.000 aus que hi ha actualment instal•lades a Reus.
L'Ajuntament de Reus destina 100 mil euros cada any a mesures de control i prevenció de la sobrepoblació de coloms a la ciutat.

L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació ciutadana per reduir la població de coloms a la ciutat. Sota el lema "Ajuda'ns a controlar la població de coloms", la campanya fa una crida a la ciutat per ajudar a reduir les 40.000 aus que hi ha actualment a la ciutat, una xifra greu segons l'Ajuntament. "Els coloms són un problema, i els esforços que hi destinem no són pocs", ha reconegut l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. "L'anunci pot ser desagradable i la campanya és agressiva, però és necessària i no ens penedim d'haver-la fet", ha afegit.

Segons l'Ajuntament, els coloms són grans transmissors de malalties, sorolls i brutícia i provoquen problemes socials i veïnals. El consistori destina més de 100 mil euros cada any a mesures de control i prevenció, però reconeix que necessita la col·laboració de tota la ciutat perquè les accions siguin realment efectives, especialment del sector de la restauració, que està plenament implicat amb aquest conflicte. "Necessitem treballar conjuntament i els restauradors han rebut la campanya amb bons ulls", ha dit el regidor de Medi Ambient i Ocupació a l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, destacant que fins i tot alguns es plantegen canviar els recipients dels fruits secs que treuen a les terrasses.

Aquesta nova iniciativa se suma a altres mesures de l'Ajuntament entorn a aquest problema, com són el repartiment de pinso anticonceptiu, les xarxades i les sancions econòmiques als alimentadors.

Paraules clau: