Back to top

L'Albiol contracta guarda termes per augmentar la seguretat

L'Albiol acaba de contractar un servei privat de seguretat per vigilar el terme. Des de fa menys d'un mes, els guarda termes treballen en aquest municipi del Baix Camp.
guardatermes

El concepte de guarda-termes no és pas nou. Però a l'Albiol s'ha convertit en la darrera solució per combatre la sensació d'inseguretat puntual a la població. Amb menys de 500 habitants censats, aquest municipi del Baix Camp no té possibilitat de comptar amb un cos policial propi com podria ser la guàrdia urbana o la policia local. Per aquest motiu, han decidit contractar una empresa privada que s'encarregui de vetllar per la tranquil·litat al nucli antic de la vila i les urbanitzacions que en formen part, tal com detalla l'alcaldessa Lídia Guerrero.

Es tracta d'un cos que ha rebut formació tant per la Guàrdia Civil com per la Policia Nacional. A la vegada, el contacte amb els Mossos d'Esquadra és fluït, ja que les competències dels guarda termes són més limitades que les de policia catalana. Segons Guerrero, aquests agents només tenen potestat per demanar la identificació d'individus que es trobin al terme municipal de l'Albiol.

Els guarda termes realitzen rondes individuals en cotxes tot terrenys o bé motocicletes tant pel nucli de l'Albiol com urbanitzacions de Masies Catalanes. La iniciativa s'ha posat en marxa fa menys d'un mes i espera poder aportar la sensació de seguretat a la ciutadania.

Notícies relacionades