Back to top

L'AMI també recorrerà la sentència del TSJC

El president de l'Associació de Municipis per la Independència assegura que la justícia està polititzada i que recorreran la nul·litat de l'adhesió de Reus a l'entitat.
AMI

L'AMI recorrerà la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reitera la nul·litat de l'adhesió de Reus a l'entitat independentista. El seu president, Josep Maria Cervera, que aquest matí ha visitat l'Ajuntament de Tarragona, assegura que la justícia està polititzada i no descarta que el cas pugui acabar a la justícia europea després d'haver finalitzat el recorregut ordinari de la justícia espanyola.

Concretament, Cervera ha anunciat un recurs de cassació al Tribunal Suprem. En el cas que també fos tombat, no descarta recórrer al Constitucional i al Tribunal de Justícia Europea. 

L'AMI acumula 600 contenciosos oberts i la sentència del TSJC pot obrir la porta als regidors dels ajuntaments que ho considerin oportú a fer el mateix que van fer, en el seu moment, els de Ciutadans a Reus, per tombar l'adhesió a l'entitat dels consistoris.

La CUP exigeix desobediència

cup ami

Tot plegat l'endemà que l'Ajuntament de Reus també presentés un recurs de cassació contra la Sentència. L'Ajuntament assegura que el TSJC no ha escoltat els raonaments del consistori i consideren incongruent i incoherent el text del tribunal. El govern reusenc ja va defensar, en el seu moment, la possibilitat de contribuir econòmicament amb l'AMI, a qui consideren una entitat legalment constituïda.

La CUP, precisament, demana desobediència al govern de Reus davant la situació. Més enllà de continuar pagant la quota, Marta Llorens, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, assegura que el consistori ha de participar activament de les iniciatives de l'AMI

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades